На Львівщині триває розслідування причин трагедії на «Степовій», - Синютка

Олег Довганик  |  Четвер, 9 березня 2017, 15:16
Голова Львівської ОДА зазначає, що розглядається кілька можливих версій трагедії
На Львівщині триває розслідування причин трагедії на «Степовій», - Синютка

Розслідування причин трагедії на «Степовій» триває. Про це на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За його словами, уже піднято на поверхню предмети, які могли спричинити спалах у шахті. Також проводиться опитування гірників, які були у шахті.

«Причини встановлюються. Станом на вчора, рівень метану становить 4% при допустимій нормі у 1,5%. Для розуміння – на наступний день після аварії рівень метану становив 17 %, тому це вже суттєво менше», - сказав Синютка.

На уточнююче запитання, коли шахта «Степова» може відновити роботу, голова Львівської ОДА відповів: «Я не Волинець, який знає усе» і додав, що вода також уже відкачана до безпечного рівня.

Також Олег Синютка відзначив, що учора комісія озвучила декілька попередніх версій трагедії.

«Учора комісія озвучила кілька можливих версій трагедії, але їх усі треба перевірити. У тому числі і розглядається версія про недотримання правил безпеки. Але ці версії повинні пройти перевірку і я не думаю, що причини трагедії остаточно будуть озвучені уже сьогодні», - сказав Синютка.

На уточнююче питання журналістів, чи йдеться про недотримання правил безпеки саме шахтарями, чи хто недотримувався правил безпеки, голова ОДА відзначив: «Я не можу судити» і закликав дочекатись офіційних висновків комісії про причини трагедії.

Нагадаємо, голова ОДА також наголосив, що правоохоронні органи повинні вивчити, яка роль голова НПГУ Михайла Волинця у дестабілізації ситуації на «Львіввугіллі».

2 березня на шахті у Сокальському районі сталася аварія, внаслідок якої загинули 8 гірників.

comments powered by HyperComments