Громадські активісти вибороли запуск соцтранспорту для людей з обмеженими можливостями на Левандівці

Вівторок, 7 березня 2017, 11:53
Також створять адаптовану зупинку на вул. Рудненській, 10.
Громадські активісти вибороли запуск соцтранспорту для людей з обмеженими можливостями на Левандівці

У Львові здійснили перший крок до запуску спецмаршруту до Львівського протезного заводу, яким зможуть користуватись люди з обмеженими можливостями. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Відтак, зараз думатимуть над тим, як обладнати зупинку та створити комфортний маршрут. Також планують придбати для своєї мети два низькопідлогових автобуси. Усе заплановане сподіваються реалізувати до 1 вересня, за сприяння ГО “Реабілітація осіб з інвалідністю” та керівників Львівського протезного заводу.

За словами директора “Львівелектротрансу” Михайла Сидоровича, питання витрат на соцмаршрут буде у списку поданих на розгляд у ході сесії Львівської облради: попередньо пропонують його включити у концепцію транспортних перевезень Львівщини.

Як вважає громадський активіст та один із ініціаторів проекту Ярослав Грибальський, маршрут матиме попит у мешканців Львова, єдине, що слід зробити — оприлюднити чіткий графік соцтранспорту, який за попередніми даними курсуватиме з 7:30 до 17:00.

Протезний завод Львова має клієнтів також і з інших областей, загалом — майже 70 000 людей, виходячи з потреб яких і розроблятимуть маршрут. Збираються врахувати наступні точки: основні вокзали Львова, АС-2, АС-Західна та центр міста, розмірковують над включенням кількох лікарень до переліку ключових точок.

Нагадаємо, на Львівщині курсує уже 11 автобусів, якими можуть скористатися люди з обмеженими можливостями.

comments powered by HyperComments