Проекту укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі досі немає

Олег Довганик  |  Понеділок, 6 березня 2017, 19:20
Проекту укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі досі немає

Питання щодо укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі та виведення інфільтратів сьогодні, 6 березня, розглянула обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На засіданні йшлось про те, що існуючий проект із рекультивації Львівського полігону твердих побутових відходів потребує змін, адже датований ще 2013 роком та не включає необхідність укріплення дамби. Зокрема, голова Львівської ОДА наголосив, що на сьогодні потрібно терміново підсилити дамбу, яка огороджує фільтрат.

Згідно із сьогоднішнім рішенням комісії ТЕБ і НС, Інспекція Держархбудконтролю у Львівській області отримала завдання у найкоротший термін перевірити існуючі проектні документи. Такі ж завдання, відповідно до своєї компетенції, отримали ДП "Укрдержбудекспертиза" та Державна екологічна інспекція у Львівській області.

"Ситуація, яка склалась на дамбі, є катастрофічною і вимагає невідкладного втручання та робіт", - наголосив Олег Синютка.

Він також зазначив, що від часу катастрофи у Грибовичах пройшло уже дуже багато часу й усім потрібно вирішувати ситуацію якомога швидше.

Від Львівської міської ради участь у засіданні взяли мер Львова Андрій Садовий та директор департаменту ЖКГ Сергій Бабак.

Мер Львова пробував перевести ситуацію у політичну площину, заявивши про те, що по усій Україні поліція блокує львівські вантажівки та відправляє їх на штрафмайданчики, проте, при цьому, Садовий наголосив, що претензій до роботи львівської поліції у нього немає.

Голова Львівської ОДА запропонував меру Львова навести конкретні приклади блокування вантажівок, зокрема назвати номери автомобілів, після чого пообіцяв звернутись до КМУ щодо цієї ситуації.

comments powered by HyperComments