На шахті “Степовій” відкачують метан. Роботи з видобутку не ведуться

Понеділок, 6 березня 2017, 15:46
На Львівщині реалізують план по ліквідації наслідків аварії.
На шахті “Степовій” відкачують метан. Роботи з видобутку не ведуться

6 березня відбулось засідання відповідної урядової комісії, яка займається пошуком причин вибуху на шахті №10 у Львівській області. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

За результатами комісії, віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко пояснив, що зараз на місці аварії ведуться гірничо-рятувальні заходи, відкачується метан з повітря. Шахта не працює.

Як зазначив міністр регіонального розвитку, профільну комісію розширили. Її частина 7 березня буде працювати на місці, спілкуватиметься із сім’ями гірників.

Окрім цього, за рішенням уряду, родинам загиблих на шахті виділять 500 000 гривень, постраждалим гірникам — по 75 000 гривень.

Слід зазначити, що шахтарям надають медичну допомогу у Львівських лікарнях, де перебуває 23 потерпілих. Медики запевняють, що стан здоров’я пацієнтів — стабільний, загрози життю немає.

Нагадаємо, 2 березня на Львівщині трапилась надзвичайна ситуація: на шахті “Степова” ДП “Львіввугілля” на Сокальщині пролунав вибух, який забрав життя кількох гірників.

У зв’язку з цим, на місце події прибув прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла, що Німеччина пропонує допомогу в ліквідації наслідків вибуху на шахті.

comments powered by HyperComments