ТОП-5 сучасних пісень про Львів

Євгенія Пласконь  |  Неділя, 5 березня 2017, 17:41
Пісні про місто Лева від Скрябіна, Братів Гадюкіних, Піккардійської терції, гурту La VIVo та Оксани Білозір, які стали хітами.
ТОП-5 сучасних пісень про Львів

“То є Львів” Кузьми Скрябіна

Авторські слова доповнюються авторським відео, яке свого часу (у 2013 році) музикант зняв на свій мобільний телефон з машини та гуляючи з рідними по місту. На відміну від багатьох інших музичних кліпів, цей відеоряд логічно доповнює текст та показує вдале поєднання “туристичного” Львова із провулками, на яких бувають лише місцеві мешканці.

“Хлопці з Бандерштату” Братів Гадюкіних

Ця культова пісня побачила світ 1991 року і з того часу є своєрідним гімном, який виконують на багатьох музичних фестивалях та концертах Львівщини. Так само, як і гурт “Скрябін”, Брати Гадюкіни заворожоють слухачів правдивістю пісень та атмосферним виконанням. Деякі слова пісні можна навіть вважати пророчими:

“А ми ся подивим, як потреба стане
Хто полізе в льох, а хто під кулі піде”.

Нагадаємо також, що Бандерштат — це одна з неофіційних назв Львова.

“Львів” Піккардійської терції

Ностальгічна, але від того не менш гарна пісня “Піккардійської терції” у 2010 році стала окрасою документального ігрового фільму “Золотий вересень” Тараса Химича. Фільм розповідає про початок радянської окупації у Львові, яка почалася 17 вересня 1939 року. Особливість пісні — двомовність: перша частина виконується українською, друга — польською, що мало би нагадати про багатокультурність міста.

“Пісня про Львів” гурту La VIVo

Чоловічий вокальний ансамбль La VIVo виконує свої пісні акапельно, втім, широкий діапазон голосів дозволяє співакам виконувати будь-які стилі та жанри. “Пісня про Львів” - не виняток, і при цьому звучить дуже цікаво й колоритно. Слова пісні — Л. Долик, музика та аранжування О. Саратського.

“Найкраще місто на землі - Ти, мій Львове” у виконанні Оксани Білозір

Завершить нашу добірку естрадна пісня про Львів народної артистки України Оксани Білозір. Відома пісня “Найкраще місто” побачила світ 2002 року у складі альбому “Нові та найкращі”. Музика: Р. Недзельський, вірші: Г. Канич.

comments powered by HyperComments