Японці привезли до Львова унікальні гравюри кількасотрічної давнини (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 3 березня 2017, 21:27
До святкування року Японії в Україні долучився і Львів.
Японці привезли до Львова унікальні гравюри кількасотрічної давнини (ФОТО)

Сьогодні, 3 березня, у Львові відбулось урочисте відкриття японської гравюри укійо-е “Світ кабукі”, яка налічує понад сотню робіт найвпливовішої школи японської  графіки 19 століття, а саме - школи Утаґава. 

"Я дуже радий, що нам вдалося цей проект організувати, адже цього року рік Японії в Україні, тому це не останній захід, який ми будемо проводити цього року у Львові. Так, вже незабаром ми плануємо висадити у вашому місті дерева сакур", - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі 

Переглянути експозицію можна до 26 березня у виставкових залах історичного комплексу НМЛ ім. Андрея Шептицького, що на вул. М. Драгоманова,42, щодня, окрім понеділка та вівторка. 

Цікаво знати: Гравюри укійо-е справили значний вплив на європейське мистецтво, виникає окреме явище – японізм. Передача кольору, композиція позначились на творчості французьких імпресіоністів, Вінсента Ван Гога, Клода Моне. Наприкінці ХІХ століття гравюри укійо-е стали всесвітньо популярними, їх колекціонували Дега, Уістлер, Золя.

comments powered by HyperComments