У Львові впритул взялись за «Яндекс.Таксі» (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 3 березня 2017, 18:47
«Яндекс.Таксі» переживає рейди та перевірки.
У Львові впритул взялись за «Яндекс.Таксі» (ФОТО)

Сьогодні, 3 березня, у львівській ратуші відбулась прес-конференція щодо підприємницької діяльності «Яндекс.Таксі». За результатами проведених рейдів було встановлено, що ця фірма працює без жодних дозвільних документів.

Ані один з водіїв, яких перевіряли, не мав при собі відповідних документів. Станом на зараз на всіх водіїв складено протоколи по ст. 164 про здійснення господарської діяльності без відповідних дозвільних документів. Ця стаття передбачає штраф від 17 до 34 тис. неоподаткованих мінімумів.

«Яндекс.Таксі» жодного стосунку до таксі не має. Це інформаційно-рекламна служба, яка входить на ринок та завдяки технологіям надає інформацію. Вона не має власних автомобілів, не є суб’єктом господарської діяльності на таксі, а використовує наявність тих автомобілів, які є на місцевому ринку. Для того, щоб зареєструватись в цій структурі як працівник, необхідно внести інформацію про себе у базу даних, сфотографувати автомобіль і після цього водій має право приступати до роботи. Компанія не вимагає ніяких документів щодо дозволу займатись цією діяльністю на таксі, не вимагає інформації чи автомобіль обладнаний для надання послуг таксі», - зазначив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

У свою чергу заступник начальника відділу чергової служби Управління патрульної поліції Львова Любомир Курка додав:

«Свої рейди ми проводимо спільно з управлінням Укртрансбезпеки, тому що ми не маємо повноважень перевіряти ліцензії. Під час проведених рейдів представники «Яндекс.Таксі» нам не показали жодного документу, який би засвідчив законність їхньої діяльності. За ці порушення передбачені, на жаль, лише адміністративні стягнення».

Нагадаємо, «Яндекс.Таксі» зайшов на ринок приватних перевезень Львова у лютому й вже за кілька тижнів своє роботи встиг заробити собі недобру славу. Згідно з даними перевізника сервіс налічує понад 360 автівок, а от численні рейди поки можуть свідчити наявності лише половини згаданого "автопарку".

comments powered by HyperComments