Посол Японії обговорив із головою ЛОДА екоміку, культуру та інвестиції в область

П'ятниця, 3 березня 2017, 14:56
Очільник області подякував японцям за підтримку суверенітету України.
Посол Японії обговорив із головою ЛОДА екоміку, культуру та інвестиції в область

3 березня у Львові відбулась зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки із Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Сумі Шігекі. До заходу долучився голова облради Олександр Ганущин. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Олег Синютка зазначив, що бізнес на Львівщині розвивається швидкими темпами і навів у приклад завод “Фуджікура”, який зростив свої потужності минулоріч.

У ході зустрічі було акцентовано увагу на залученні інвесторів до альтернативних джерел видобутку енергії у Львівській області (сонячна, біомаса), розвитку сільського господарства через кооперативи, реалізації екологічних проектів щодо ТПВ, лісгоспів, водних ресурсів.

З огляду на це, Сумі Шігекі анонсував приїзд на Львівщину японської організації JETRO (Japan External Trade Organization ), яка спеціалізується на зовнішній торгівлі. У перспективі — налагодження співробітництва з Японією у галузі торгівлі, економіки, туризму.

З нагоди Року Японії в Україні та 25-річного ювілею встановлення дипломатії між двома країнами, у Львівській області, зокрема — у Львові та Золочеві, як і в інших містах України, висадять дерева сакури. А на осінній форум видавців до Львова приїдуть знані японські літератори.

comments powered by HyperComments