Мешканців Львівщини запрошують на традиційне сходження на Говерлу

Четвер, 2 березня 2017, 14:18
Учасниками сходження можуть бути усі фізично здорові та активні особи віком від 14 років (у супроводі дорослих).
Мешканців Львівщини запрошують на традиційне сходження на Говерлу

25 березня на Львівщині планують спільне масове сходження на гору Говерла - "Говерляна-2017".  Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Сходження здійснюватимуть зі сторони селища Ворохта Івано-Франківської області ущелиною річки Прут – через Карпатський національний природний парк та урочище "Заросляк". Учасники підіймаються на вершину у загонах, орієнтовна тривалість дійства — 8 годин.

Попередньо кожна особа проходить інструктаж із техніки безпеки та правил поведінки, а під час сходження - зобов’язана неухильно виконувати розпорядження штабу, інструкторів та членів пошуково-рятувального загону. 

Із собою потрібно мати: теплий вітронепроникний костюм, куртку, шапку, рукавиці, сонцезахисні окуляри, теплі шкарпетки, черевики типу "вібрам" з бахілами, запасний змінний одяг, взуття, харчі для споживання у вагоні потяга та в польових умовах, термос з гарячим чаєм, сухофрукти, яблука, лимон, солодощі тощо. У випадку відсутності необхідного спорядження учасник до сходження допускатися не буде.

Захід організовує управління фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром "Скеля".

Збір та реєстрація охочих передбачається у п’ятницю, 24 березня о 21:00 год в центральному залі головного залізничного вокзалу станції Львів, звідки на поїзді відбудуть до Ворохти. Далі туристів автобусами організовано підвезуть до верхів’я ущелини, звідки почнеться пішохідна частина сходження. Зворотня дорога виглядає так само.

Участь у сходженні є добровільною та фінансується за рахунок учасників або організацій. Організаційний внесок від учасника сходження – 350грн.

Попередні групові заявки від туристських клубів, осередків фізичної культури та спорту, підприємств, навчальних закладів та інших організацій для резервування місць у спеціальному поїзді подавати до Львівської обласної організації спортивного туризму (м. Львів, вул. Залізнична, 16) до голови оргкомітету Михайла Сідорова за телефонами 096-608-90-54, 093-624-16-62, 261-31-95.

 

comments powered by HyperComments