На Львівщині створять нові робочі місця для виробництва комплектуючих для «Укроборонпрому»

Олег Довганик  |  Середа, 1 березня 2017, 13:32
У 2016 році підприємства «Укроборонпрому» замовили у підприємств Львівщини продукції на 160, 2 млн грн
На Львівщині створять нові робочі місця для виробництва комплектуючих для «Укроборонпрому»

У 2016 році підприємства «Укроборонпрому» замовили у підприємств Львівщини продукції на 160, 2 млн грн. Наші вороги бояться того, коли ми працюємо усі разом і відновлюємо обороноздатність нашої країни. Про це під час наради у Львівській ОДА заявив генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов.

За його словами, саме такими є результати підписаного минулого року Меморандуму про співпрацю між ДК «Укроборонпром» та Львівською ОДА.

«Сьогодні з підприємствами – учасниками концерну співпрацюють 32 львівських підприємства. Вони постачають спеціальні сидіння для «Дозорів», паливо міри, фільтри, датчики для військової техніки та багато інших подібних деталей. Ми би могли після розриву кооперації з РФ просто розмістити замовлення за кордоном, але прагнемо дати роботу вітчизняним підприємствам, оскільки вони здатні закрити проблеми оборонки», - каже генеральний директор.

З його слів, особливістю підписаного Меморандуму із Львівської ОДА та концерном стало укладання в його рамках спеціальної угоди про співпрацю у бронетанковій галузі.

Саме ця угода, каже він, передбачає організацію широкої кооперації для виконання програм розвитку регіону та програм створення, виробництва, модернізації, ремонту і реалізації продукції військового призначення на базі ДП «Львівський бронетанковий завод» із залученням підприємств різних форм власності та фінансових установ.

«Проте, не дивлячись на це все, промисловий потенціал Львівської області концернами використовується недостатньо, лише на 26%», - сказав Романов.

Розширення співробітництва можливе насамперед за рахунок налагодження випуску високотехнологічної продукції, залучення інвестицій у розвиток імпортозаміщення, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробництва.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка на брифінгу додав, що у 2017 році заплановано збільшити кількість підприємств Львівщини, які працюють із «Укроборонпромом» із 32 до 50.

«Обсяги замовлень за цей рік зросли на 50%, проте питома вага у структурі «Укроборонпрому» складає лише 6%. Ми хочемо, щоб у 2017 році кількість підприємств збільшилась до 50 і загальна питома вага складала до 10%. Це дасть можливості створити кілька тисяч нових додаткових робочих місць», - зазначив голова Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments