Упродовж доби рятувальники на Львівщині ліквідували 35 пожеж сухостою

Вівторок, 28 лютого 2017, 19:07
У ході гасіння пожежі отруїлась продуктами горіння літня жінка.
Упродовж доби рятувальники на Львівщині ліквідували 35 пожеж сухостою

За минулу добу рятувальники 35 разів виїжджали на гасіння сухої трави та чагарника. Займання виникали на території Мостиського, Буського, Дрогобицького, Жовківського, Городоцького, Сколівського, Жидачівського, Стрийського, Самбірського, Миколаївського, Старосамбірського, Пустомитівського районів, у містах Червоноград та Львів. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області.

Відтак, 27 лютого о 16:18 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Лісок Буського району. На момент прибуття рятувальників вогонь охопив суху траву та чагарник окремими осередками на площі 500 кв.м. Під час гасіння пожежі отруїлась продуктами горіння жінка, 1968 року народження. Після надання медичної допомоги потерпіла від госпіталізації відмовилась. Пожежу ліквідували о 18:31.

О 16:21 рятувальники отримали повідомлення про пожежу сухої трави в с. Добрівляни Стрийського району. Вогонь швидко поширився сухостоєм й на момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу перекинувся на будівлі, розташовані поруч осередку пожежі. 

Вогнеборці локалізували займання о 16:40 і ліквідували о 17:24. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 400 кв.м, знищено речі домашнього вжитку на площі 10 кв.м, будівельні матеріали на площі 3 кв.м. Окрім цього, внаслідок пожежі пошкоджено стіни дерев’яної господарської будівлі на площі 20 кв.м та пошкоджено стіни на площі 8 кв.м металевого вагончику. До ліквідації пожежі залучили 8 рятувальників та 2 одиниці спецтехніки 8 ДПРЧ м. Стрий.

Вночі, о 23:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави в сел. Великий Любінь на вул. Кармелюка, Городоцького району. До ліквідації пожежі залучили рятувальників 45 державного пожежно-рятувального поста сел. Великий Любінь. 28 лютого о 03:58 горіння повністю ліквідували.  Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 30 000 кв.м.

Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил безпеки при господарювання, не розпалювати багаття  для спалювання сухого листя чи сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок. Забороняється також розводити багаття у вітряну погоду.

У випадках виникнення пожежі – слід негайно повідомляти про загоряння за телефоном 101.

comments powered by HyperComments