Рух запланованого потяга Будапешт-Мукачево хочуть продовжити до Львова

Неділя, 26 лютого 2017, 19:39
Про це йшлося під час зустрічі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна із міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком.
Рух запланованого потяга Будапешт-Мукачево хочуть продовжити до Львова

Днями у  Міністерстві інфраструктури України відбулась зустріч  міністра інфраструктури України Володимира Омеляня із міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком, де обговорили двосторонню співпрацю України та Угорщини у сфері інфраструктури. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на “Закарпаття онлайн”.

У заході взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини Ерно Кешкень, заступник міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, представники Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор».

Під час зустрічі особливу увагу було приділено питанням розвитку прикордонної інфраструктури, спільній реалізації інфраструктурних проектів, а також посиленню співпраці в залізничній сфері та в галузі автомобільних вантажних перевезень.

Міністр інфраструктури України наголосив, що українсько-угорські взаємини є прикладом успішної двосторонньої співпраці: «Один із показових прикладів – успішна робота авіакомпанії WizzAir, яка поступово розширює свою присутність в Україні. Сподіваюсь, що ми зможемо поглибити співробітництво і в інших сферах, зокрема, в залізничній та в сфері автомобільних перевезень».

Угорська сторона висловила готовність допомогти Україні запустити швидкісний потяг (200-220 км/год) за напрямком Будапешт-Мукачево з подальшим продовженням до Львова.

Міністр національного розвитку Угорщини Міклош Шестак запросив Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна здійснити візит до Угорщини.

comments powered by HyperComments