Міськрада не може самостійно контролювати будівництво у Львові - Держархбудіспекція

Володимир Діденко  |  Субота, 25 лютого 2017, 13:56
Ще в квітні минулого року Держархбудіспекція передала повноваження контролю за будівництвом у Львові – міськраді. Тоді чиновники Ратуші заявляли, що це спростить надання дозвільних документів на будівництво І-ІV групи складності.
Міськрада не може самостійно контролювати будівництво у Львові -  Держархбудіспекція

Проте міська Інспекція ДАБК так і не змогла самостійно вирішити питання з незаконними забудовами, кажуть в департаменті ДАБІ у Львівській області.

Підтвердження цьому – останній нашумілий випадок будівництва на вулиці Довбуша, 15 у Львові. Призупинити забудову парку «Знесінння» вдалося лише у судовому порядку. Господарський суд Львівської області задовольнив позов військового прокурора Західного регіону про визнання недійсним договору оренди землі, а також заборонив здійснювати будь-які підготовчі та будівельні роботи на об’єкті.

Питання дійшло до суду лише після широкого розголосу та втручання громадських активістів, які входять до Громадської ради при ДАБІ у Львівській області.

Як стверджує статистика, після передачі повноважень місту незаконних забудов у Львові побільшало. Лише зараз на контролі обласної інспекції архбудконтролю налічується з 4 десятка будівництва «без документів» або з порушеннями вимог. У таких випадках Департамент ДАБІ у Львівській області в порядку нагляду здійснює боротьбу для зменшення кількості незаконних забудов на території міста Львова.

За словами директора департаменту Романа Желиха, Держархбудіспекція скерувала вимогу до міської ІДАБК щодо забудови парку «Знесінння», зобов’язавши інспекцію провести перевірку законності виконання робіт з боку ТзОВ "Архібуд". Однак Інспекцією ДАБК Львова не було вжито відповідних заходів щодо зупинення забудови парку.

Відтак, після детального вивчення матеріалів та дозвільних документів на будівництво за адресою Довбуша, 15 та встановлення низки порушень, Департамент ДАБІ у Львівській області вдруге скерував вимогу для повторної перевірки. При цьому навівши всі підстави для зупинення виконання будівельних робіт, повідомляє ОДА.

У разі не зупинення виконання будівельних робіт, Департаментом ДАБІ у Львівській області буде вжито заходів у порядку нагляду до посадових осіб Інспекції ДАБК у м Львові. 

comments powered by HyperComments