Правоохоронці на Львівщині розповіли дітям про небезпечні інтернет-ігри

П'ятниця, 24 лютого 2017, 15:42
Захід провела інспектор ювенальної превенції Радехівського відділення поліції та головний спеціаліст СуСД Радехівської РДА.
Правоохоронці на Львівщині розповіли дітям про небезпечні інтернет-ігри

Нещодавно, інспектор ювенальної превенції Радехівського відділення поліції капітан поліції Оксана Христюк спільно з головним спеціалістом СуСД Радехівської РДА Вірою Янсевич зустрілись зі школярами Радехівщини. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Під час зустрічі дітям роз’яснили правила поведінки в школі та на вулиці, розповіли про шкідливий вплив алкоголю, тютюну та наркотиків на дитячий організм, а також дали поради, як не стати об’єктом злочину та яку відповідальність передбачає закон за скоєння правопорушень чи злочинів серед неповнолітніх.

Особливу увагу правоохоронці приділили ситуації, яка склалася навколо інтернет-груп «Море китів», «Тихий дім, «Розбуди мене о 4:20» тощо. Правоохоронці застерегли дітей від участі у смертельних іграх. Наприкінці зустрічі кожен з учнів отримав книгу «Твоя безпека», в якій описані корисні поради для підлітків, як діяти в різних життєвих ситуаціях. 

Щоб уникнути фатальних наслідків, правоохоронці застерігають дітей не брати участі у таких іграх. А у разі виявлення подібних фактів серед своїх друзів чи знайомих негайно звертатися на оперативну лінію 102 або до інспектора ювенальної превенції.

Батькам поліцейські радять приділяти більше уваги психологічному стану дитини. Регулярно оглядати тіло дитини на наявність пошкоджень, особливо у формі кита.  Перевіряти акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вони входять. Якомога більше залучати дитину до спортивних або культурних заходів і, найголовніше, більше спілкуватися з нею та з розумінням ставитись до її переживань.

Якщо ж батьки виявили, що їхня дитина є учасником небезпечної групи –  не залишайте її наодинці! Заблокуйте доступ дитини до соціальних мереж, повідомте у поліцію про наявність такої групи та адміністрацію соціальної мережі для її подальшого блокування і по можливості  зверніться до психолога.

comments powered by HyperComments