Гройсман Садовому: Просто візьміть і зробіть

Олег Довганик  |  Четвер, 23 лютого 2017, 19:32
Прем'єр-міністр: Уряд надасть Львову іншу ділянку для сміттєпереробного полігону, але міська влада врешті-решт має просто це зробити
Гройсман Садовому: Просто візьміть і зробіть

Уряд готовий виділити Львову нову ділянку для побудови сміттєпереробного полігону та закликає міську владу якнайшвидше прийняти усі необхідні для цього рішення. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами на ПАТ "ФЕД" у Харкові.

"Я учора ще раз запропонував Андрію Івановичу [Садовий]: там було ще дві ділянки [на конкурсі], ну заберіть ще дві ділянки. Але врешті-решт просто візьміть і зробіть. Я ж не можу за Львів будувати Львову сміттєпереробний комплекс, - зазначив Володимир Гройсман. - Якщо ця ділянка не підходить - вони так вважають - ми надамо іншу, але врешті треба просто це зробити. Я дуже прагну допомогти Андрію Івановичу це зробити. Я завжди готовий до будь-якої допомоги".

Прем'єр-міністр зазначив, що не ставить під сумнів експертну раду, яка визначила непридатність земельної ділянки. "Але треба зрозуміти, що ця ділянка і територія для сучасної сміттєпереробки потрібна місту Львів і міському голові Львова, оскільки його обирають мешканці Львова, щоб він якісно надавав послуги, а утилізація сміття - одна з послуг", - сказав він.

Глава Уряду нагадав, що здійснював робочий візит до Львову "з єдиним прагненням - допомогти навести порядок у місті".

За результатами проведеного під головуванням Прем'єр-міністра засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій за участі представників міської влади та керівництва області було прийнято рішення про передачу Львівській міській раді земельної ділянки для проектування і будівництва нового полігону для твердих побутових відходів, що була обрана міським головою Львова.

Прем'єр-міністр припускає, що якщо на обраній ділянці будуть застосовані сучасні технології, проблем зі сміттєпереробкою не буде.

Глава Уряду зазначив, що також розмовляв із французьким інвестором щодо будівництва сміттєпереробного комплексу та готовий залучити його до Львова. При цьому, він зауважив, що бюджет розвитку міста сягає 1,5 млрд грн, що є достатньо для вирішення проблеми утилізації сміття.

Окремо Володимир Гройсман підкреслив необхідність ведення діалогу із громадами у вирішенні цього питання.

"Ми допомогли наводити порядок на Грибовицькому сміттєзвалищі щиро і відверто, з великою шаною і повагою до львів’ян. Але роботу за міського голову і за міську раду я робити не можу, я можу лише допомагати", - сказав Глава Уряду.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України наказав голові Львівської ОДА Олегу Синютці провести консультаційні розмови з очільником Львова Андрієм Садовим щодо пошуку та виділення нової ділянки під львівське сміттєзвалище.

 

comments powered by HyperComments