Для мешканців Нового Львова відкрили амбулаторію сімейної медицини

Четвер, 23 лютого 2017, 10:31
У Львові розвивають мережу сімейної медицини, відкриваючи амбулаторії у кожному мікрорайоні міста.
Для мешканців Нового Львова відкрили амбулаторію сімейної медицини

У середині лютого, у Львові відкрили амбулаторію у приміщенні відремонтованого першого поверху житлового будинку на вул. Тернопільській, 9. Це уже 18 амбулаторія сімейної медицини у Львові, але перша у структурі 4-ї міської клінічної лікарні. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Передбачається, що цей медзаклад обслуговуватиме понад 12 тисяч мешканців Нового Львова, у тому числі, він є доступним для людей з особливими потребами.

“Сьогодні, відповідно до медичного законодавства, відбувається наближення первинної медичної допомоги до місць щільного проживання населення. Якщо раніше робилися централізовані великі поліклініки, то останніми роками відбувається їх децентралізація у місцях щільного проживання з тим, щоб зона обслуговування була приблизно 10-15 тис., щоб людям було ближче добратися, і щоб обслуговування було комфортнішим”, -  розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

До зони обслуговування амбулаторії входять 8 територіальних дільниць: вулиці Угорська, Литвиненка, Карбишева, Героїв Крут, Листопадна, П. Мирного, Енергетична, Ярославенка, І. Франка (165, 163, 161, 157а, 157б), Мишуги, Литовська,  Запорізька, Тиверська, Кибальчича, Тернопільська, Стуса, Танячкевича, просп. Червоної Калини 2-10, П. Мирного, Сумська, проф. Буйка,  Красівська, Курильська та Кам’янецька.

За словами завідувачки амбулаторії Ніни Земенкової, тут пацієнти можуть пройти обстеження гінеколога, здати аналізи, які будуть доставлені в централізовану лабораторію, можуть отримати медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції, зробити ЕКГ тощо.

В амбулаторії, окрім трьох кабінетів сімейних лікарів, є маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, ЕКГ, кабінет акушер-гінеколога. Також – реєстратура, хол і кабінет завідувача відділення. Загалом в амбулаторії працює 26 осіб, серед яких завідувач амбулаторії, старша медсестра, 8 сімейних лікарів і 8 сімейних медсестер, процедурна медсестра і медсестра кабінету щеплень, гінеколог, 3 реєстратори і 2 санітарки.
Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08:00 до 18:00 год.

Для створення амбулаторії всього використали  близько 1 млн 316 тис. грн., у тому числі 1 млн 050 тис. грн. – з бюджету розвитку міста.  Медичне обладнання та меблі закуплено за кошти міського бюджету на суму 83,5 тис. грн. Також залучено і позабюджетні кошти у сумі 183, 2 тис. грн.

comments powered by HyperComments