У Львові поліцейські провели профілактичні бесіди з водіями, які порушують правила перевезення дітей (ВІДЕО)

Середа, 22 лютого 2017, 10:36
Дорослі, яких зупиняли інспектори не створили належних умов для безпеки своїх малюків.
У Львові поліцейські провели профілактичні бесіди з водіями, які порушують правила перевезення дітей (ВІДЕО)

Днями, у Львові працівники правоохоронних органів провели профілактичні бесіди з батьками-водіями. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на Патрульну поліцію Львова.

“Перебуваючи в автомобілі, маленькі пасажири не можуть самостійно контролювати свою безпеку,тому про мають подбати батьки. Саме тому, напередодні, патрульні поліцейські провели бесіди з водіями, які нехтують правилами перевезення дітей”, - аргументували свої дії патрульні.

Дорослі, яких зупиняли інспектори, не створили належних умов для безпеки своїх малюків: дехто перевозив на передньому сидінні одразу двох малолітніх осіб. 

Згідно з пунктом правил дорожнього руху 21.11б “Забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 сантиметрів або тих, що не досягли 12-річного віку без використання спеціальних засобів (дитячих сидінь)”. Зазначені сидіння попереджають травмуванню дітей під час різких маневрів транспортного засобу.

Витяг з Правил дорожнього руху:
22.11 б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, — у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда.

comments powered by HyperComments