Садовий шкодує, що Львів не має прямих рейсів з Москвою і сумнівається щодо історичних постатей

Вівторок, 21 лютого 2017, 22:32
Про це мер Львова заявив під час зустрічі з режисером Віталієм Манським.
Садовий шкодує, що Львів не має прямих рейсів з Москвою і сумнівається щодо історичних постатей

Нещодавно у Львові відбулась закрита зустріч російського режисера документального кіно Віталія Манського з очільником міста Андрієм Садовим. Найцікавіші моменти розмови опублікувало видання Platfor.ma.

На запитання Віталія Манського про російських туристів у Львові, Андрій Іванович відповів, що “думаюча частина Росії бажана у Львові”.

“Багато хто приїжджає на фестиваль Alfa Jazz Fest...Приїхати просто попити кави — так, звичайно. Правда, нема прямих рейсів з Москвою. Є лише через Мінськ, Ригу. Це ускладнює процес”, - сказав Андрій Садовий.

Режисер Віталій Манський також торкнувся цікавого питання — героїв України, які є не дуже приємними постатями для інших країн, зокрема, Польщі та Росії. Мова йшла про Богдана Хмельницького, Степана Бандеру та ін. На що очільник Львова відповів не менш цікаво.

“Якщо говорити про УПА — не знаю, чи є в світі інший приклад, де би з однієї сторони були КГБ-шники, які вбивали, а з іншої фашисти, які також вбивали. Ми просто не знаємо цієї правди до кінця. Не буду вдаватись в деталі, хто для мене герой. У мене багато питань до тих, хто зараз таким вважається. Про Хмельницького дійсно можна говорити по-різному. Він вчився у львівській школі єзуїтів, а потім прийшов грабувати місто, і містянам довелось відкуповуватись. Він не згадав, що вчився тут”, - сказав Андрій Садовий.

“Я поважаю воєнних героїв. Згадую Романа Шухевича, який воював і загинув. Степан Бандера — інша історія. Він політик, при фашистах сидів, помер у Мюнхені. Важливо розуміти, що багато міфів створювались не тут, а в Москві. Зараз ми бачимо професійну роботу, яку роблять російські служби. Вони стараються змінити світ, який сам уже не знає, чого хоче”, - додав мер Львова.

Нагадаємо, режисер Віталій Манський приїхав до Львова презентувати документальну стрічку про менталітет українців із однієї сім'ї та з різних куточків України.

comments powered by HyperComments