У Львові відбулось громадське віче до 3-ї річниці Революції Гідності (ФОТО)

Євгенія Пласконь  |  Понеділок, 20 лютого 2017, 19:52
Захід відвідали представники влади, військові та митці.
У Львові відбулось громадське віче до 3-ї річниці Революції Гідності (ФОТО)

20 лютого у Львові вшанували пам’ять загиблих Героїв України та згадали воїнів, які захищають нашу державу на Сході. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Віче розпочалось о 18:00 годині. Усі присутні вшанували тих, хто загинув за Україну на Майдані та на Сході країни, хвилиною мовчання.

“Ми із вдячністю схиляємо голови перед Героями Небесної Сотні. Їхній великий подвиг назавжди закарбований в історії Українського народу”, - зазначили організатори віче.

Слово взяв перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський:

“Сьогодні ми згадуємо світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні; Героїв, які творять новітню історію України. України, котра утверджує свою соборність, боронить кордони на сході. Важливий приклад, який наші воїни нам показали — це їхня відданість: вони заплатили найдорожчу ціну і віддали своє життя. Для нас це є хорошим прикладом, щоб ми об’єдналися у нашому прагненні будувати велику незалежну державу”, - зазначив Ростислав Замлинський.

Посадовець також згадав про незамінну роль медиків, рятівників, волонтерів та небайдужих людей у новітній боротьбі українців. Відповідно до указу Президента України, було вручено Ордени за мужність ІІІ ступеня 5 учасникам Революції Гідності.

Ростислав Замлинський відзначив, що кожен з нас отримав свою нагороду — країну, яка обрала демократичний спосіб розвитку. До мікрофона також вийшов голова Львівської облради Олександр Ганущин. 

Окрім цього, своєрідним чином пам’ять побратимів вшанував ветеран Афганістану, учасник Майдану, воїн АТО Олександр Рожко, який представив свою пісню із соціального проекту “Пісні війні”. Музична творчість супроводжувалась піщаною анімацією “Серце Майдану” від художниці Світлани Власової.

Насамкінець слово отримала громадська діячка і співачка Софія Федина, яка згадала події на Майдані три роки тому та представила кілька своїх пісень про війну.

“Тоді здавалося, що та кров, яка пролилася, буде пекучим вогнем протікати і заставляти нас робити докорінні і швидкі зміни. Тоді здавалося, що можливо усе, бо кожен Герой Небесної Сотні болів пекучим вогнем кожному із нас. Чи ми змінились? Чи все стало так, як вони хотіли? Чи ми здійснили ті ідеали, за які вмирали Герої і сьогодні гинуть десь на сході?”, - риторично запитала громаду Софія Федина.

Співачка закликала кожного українця задуматись над тим, що саме він може зробити для держави і змінити у своєму житті.

comments powered by HyperComments