У Львові фермери протестують проти "земельної мафії" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 15 лютого 2017, 17:29
Неподалік ЛОДА кілька десятків фермерів вийшли на мирний пікет.
У Львові фермери протестують проти "земельної мафії" (ФОТО)

Сьогодні, 15 лютого, під стінами ЛОДА зібралися декілька десятків представників Асоціації фермерів та приватних землевласників області з вимогою продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель до 2022 року. 

Активісти тримали в руках плакати з написами: «Ні – земельній мафії», «Продаємо землю – втратимо майбутнє», «Не дозвольте продати свою Батьківщину». «Геть корупцію зі сфери земельних відносин».

Голова Асоціації фермерів Львівщини Ярослав Кардаш розповів "Справжній Варті", які вимоги у фермерів сьогодні:

"Ми свідомі того, що не готові нині до запровадження ринку цих земель, бо нема нормальних законів. Серед вимог, по-перше, це конституційне врегулювання питання щодо основної форми господарювання на селі. Вважаємо, що такою формою має стати фермерське господарство, по-друге, – обмеження землекористування (максимум – до 500 гектарів землі)".

Не змусила себе довго чекати й адміністрація: до пікетувальників вийшов перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський:

"Ми стоїмо разом з вами на позиціях того, щоби розвивати особисті фермерські господарства, і політика Львівської ОДА й надалі буде спрямована, щоби їх підтримувати", – зазначив чиновник. 

Попри те, що "земельна" проблема актуальна й у інших областях України й на Львівщині, на щастя, поки справа не дійшла до критичної точки (рейдерські захоплення врожаю, вбивства), проте, фермери з районів області б`ють на сполох вже, аби потім не стало пізно. 

comments powered by HyperComments