Подвійний фальстарт: Садовий з тріском провалив початок робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі

Володимир Діденко  |  Вівторок, 14 лютого 2017, 22:33
На полігоні в селі Великі Грибовичі Львівської області наразі так і не стартували роботи з посилення дамби, про які вчора повідомив міський голова Андрій Садовий.
Подвійний фальстарт: Садовий з тріском провалив початок робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі

Перша техніка мала б заїхати ще вчора, а сьогодні мер анонсував початок «повномасштабних  робіт». Про це, зокрема, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Ми отримали дозвіл Державної інспекції архбудконтролю. Три попередні рази нам відмовляли в початку робіт по укріпленню дамби, по роботі, по стабілізації. Зараз виставляють оцінки, і сьогодні до кінця дня приїде перша техніка. З завтрашнього дня будуть повномасштабні роботи. Сьогодні певні роботи вже починаються, техніка приїжджає. Будемо посилювати дамбу – це треба у першу чергу, щоб інфільтрат не мав можливості вилитися, якщо будуть якісь нестандартні ситуації. Посилення будемо робити грунтом", - розповів Садовий.

На момент «старта» робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі зібралось чимало представників ЗМІ – окрім 24 каналу, кореспондент «Варти» помітив також камеру НТА та навіть «1+1». Проте преса аж ніякої техніки, яка мала б «заїхати ще вчора» не побачила. Жодної техніки не було і сьогодні.

Представники департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР щиро вибачились та перенесли прес-захід на 19-ту годину. Приїхавши на зазначений час, кореспондент «Варти» побачив однісенький трактор, працівник якого, аж ніяк не міг продемонструвати «повномасштабні  роботи», задекларовані напередодні міським головою.

Як неофіційно прокоментували «Варті» співробітники сміттєзвалища, міськрада чомусь відмовилась від допомоги МНС, яке, власне, й пропонувало свою техніку для укріплення дамби грунтом.

«Казали: впораємось самі, своїми силами, – розповіли вони. – Класична ситуація: хотіли як краще, вийшло як завжди».

Станом на 20:00 роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі не починались.

Проте прес-служба міськради відзвітувала, що роботи з підсилення дамби на полігоні в селі Великі Грибовичі розпочались.

«Посилюватимуть дамбу земляними матеріалами, щебнем та грунтом. На даний час працівники ставлять контрольні точки для розрахунку необхідної кількості матеріалів. Наступним етапом стане утилізація фільтратів. За порадою львівських науковців розглядаємо придбання сучасного контейнерного обладнання, яке застосовується в країнах Західної Європи для очистки фільтратів» - розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.

Напередодні він повідомив, що Державна інспекція архбудконтролю надала дозвіл на проведення цих робіт.

«Вчора на полігон прибула перша техніка, яка виконуватиме роботи», - додав Бабак. 

Нагадаємо, на сьогодні роботи з укріплення дамби на полігоні в с. Великі Грибовичі є одним з першочергових завдань. Адже не проведення робіт з підсилення дамби несе загрозу виходу з озера інфільтратів та потрапляння їх до ріки Малехівки.

Як відомо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався обвал сміття. Мер Львова Андрій Садовий звернувся за допомогою до свого київського колеги Віталія Кличка. Той зі свого боку ініціював рішення про спалення частини львівського сміття столичним заводом "Енергія"

 

comments powered by HyperComments