Львівська облрада визнала тимчасову окупацію територій України Росією

Олег Довганик  |  Вівторок, 14 лютого 2017, 18:30
Кабмін закликають скасувати розпорядження від 11.01.2017 про затвердженню Плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей
Львівська облрада визнала тимчасову окупацію територій України Росією

Депутати облради закликали Верховну Раду та президента також визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю з так званими «ДНР» та «ЛНР». За таке рішення проголосували 50 депутатів Львівської облради.

Як зазначають депутати у зверненні, внаслідок відсутності чіткої держполітики стали можливими торгівля з окупантом, фінансування підприємств на окупованій території, невизнання відповідальності Росії за розпочату війну проти мирної України.

«Більше того, затверджений цьогоріч розпорядженням уряду План заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, передбачає фінансування підприємств на окупованих територіях, – коментує депутат фракції «Самопоміч» Юрій Голуб. – Така політика держави викликає обурення людей, проявом якого стала блокада добровольцями торгівлі з окупованими територіями».

Відтак, депутати звернулися до Парламенту із закликом визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю з тимчасово окупованими територіями на рівні Закону України. Кабмін закликають скасувати розпорядження від 11.01.2017 про затвердженню Плану  заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Разом з тим, облрада закликала Президента також підтримати визнання російської окупації та заборону торгівлі з окупантом.

comments powered by HyperComments