На розвиток лісового господарства передбачили 2,5 млн грн з обласного бюджету

Вівторок, 14 лютого 2017, 18:27
Охорона і захист лісів, їх раціональне використання та відтворення – основні завдання Програми розвитку лісового господарства Львівщини.
На розвиток лісового господарства передбачили 2,5 млн грн з обласного бюджету

14 лютого, на сесії Львівської обласної ради було ухвалено Програму розвитку лісового господарства Львівщини на 2017 – 2021 роки. На її фінансування цьогоріч передбачили 2,5 млн грн з обласного бюджету. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

Програма визначає основні напрямки збалансованого розвитку лісового господарства області. За словами начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, вони спрямовані на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій, охорону і захист лісів, їх раціональне використання та відтворення.

“Обов’язок постійних лісокористувачів Львівщини – вести лісове господарство так, щоб забезпечувати збереження біологічного різноманіття лісів, їх високої продуктивності та відновлювальних процесів", - зазначив Анатолій Дейнека.

Серед очікуваних результатів виконання Програми керівник Львівського УЛМГ назвав збереження біологічного різноманіття та покращення лісоресурсного потенціалу області; лісовідновлення на усіх ділянках, де були проведені суцільні вирубки та ін.

Слід зазначити, що обласна цільова Програма розвитку лісового господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки розроблена Львівським ОУЛМГ спільно з постійними лісокористувачами області, Національним лісотехнічним університетом України, департаментом економічної політики Львівської облдержадміністрації та громадськими організаціями.

comments powered by HyperComments