У Львові відбудеться Відкритий Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

Вівторок, 14 лютого 2017, 16:47
На захід запросять групу відомих українських та французьких музикантів.
У Львові відбудеться Відкритий Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

29, 30 червня та 1 липня 2017 року у різних локаціях Львова вперше відбудеться Відкритий міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака «ТИХІ ДНІ ЛЮБОВІ І МУЗИКА МИРУ». Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛМР.

«Це буде Відкритий маратон, який буде спричинятися до цього, що почнемо трохи слухати, думати, розуміти, де ми знаходимося, як нам далі рухатися. Цей маратон буде особливим. Буде багато особливих різних речей, різних проектів, які раніше у Львові ще не відбувалися», - зазначив Орест Сліпак, брат Василя Сліпака.

За словами генерального директора Львівської філармонії, Володимира Сивохіпа, це роблять відкрито, оскільки сподіваються зробити акцію вшанування пам’яті Василя Сліпака щорічною, збираються залучати знайомих і друзів та творити гармонійну музику.

«Нехай Василь буде точкою кристалізації пам’яті, тобто в його особі ми будемо згадувати у ці три дні пам’яті важливих для нас в житті людей. Заявлені учасники декларують те, що це є фестиваль найвищої позиції», - додав Дмитро Кацал, директор Хорової Школи «Дударик».

Попередньо планують, що 29 червня марафон розпочнеться літургією до річниці загибелі новітнього Героя, який триватиме до вечора. У другий день буде Міжнародний фортепіанний марафон «PIANO POSTLUDES» за пропозицією уславленого українського композитора Валентина Сільвестрова, коли по всьому місту від середньої школи №46, яку закінчив Василь і до Личаківського кладовища будуть встановлені концертні роялі, на яких впродовж дня будуть грати провідні світові і українські піаністи. Закінчиться день виконанням «Карміна Бурана» Карла Орфа та безсмертного твору Росіні Agnus Dei для роялів, фісгармонії і хору.

Третій день фестивалю розпочнеться Міжнародним оперним маратоном, під час якого на різних майданчиках центральної частини Львова будуть презентовані сучасні оперні проекти з України та іноземних. Закінчиться Маратон  1 липня великим Гала-Концертом, де виступлять провідні закордонні і українські колективи і солісти.

comments powered by HyperComments