У «Львівській політехніці» відбулись «Діалоги» з владикою Борисом Ґудзяком з нагоди 125-ліття від дня народження Йосифа Сліпого

Понеділок, 13 лютого 2017, 18:58
Під час зустрічі академічна спільнота вишу, студенти та громадськість Львова мала змогу послухати та поспілкуватись з єпископом Української греко-католицької церкви, владикою Борисом Ґудзяком. До «Діалогів» долучилися також представники влади.
У «Львівській політехніці» відбулись «Діалоги» з владикою Борисом Ґудзяком з нагоди 125-ліття від дня народження Йосифа Сліпого

13 лютого, у Львові, усі охочі змогли послухати Бориса Ґудзяка, який закцентував під час зустрічі на важливості духовного життя і наполегливої праці у створенні країни. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛМР.

«Україна є прекрасною країною. Я вірю, що ми зробили великий крок вперед, коли почали розуміти, що нема батюшки-царя і магічної палички, яка змінить Україну. Ми самі мусимо вирівнювати поле гри, мусимо боротися з корупцією. Нам треба багато працювати і нам треба мужніх людей, які будуть в авангарді цієї боротьби. Тому постать Йосифа Сліпого є така важлива. Нам треба духовно навертатися. Без Бога, без духовного життя ми не вилікуємо цієї проблеми, через яку дуже ініціативні люди виїжджають з країни. Кожен з нас повинен робити щось в тій сфері, де воно є можливим», - зазначив владика Борис Ґудзяк.

Водночас владика закликав бачити і позитивні речі, які вже відбуваються в нашій країні, і наголосив, що саме приклад життя Йосифа Спіпого засвідчує, що ми всі повинні максимально використовувати свої можливості і змінювати суспільство там, де можемо, і завжди бути відповідальними за своє життя і свою країну.

«Приклад Йосифа Сліпого дає розуміння, що там де ми є, можемо максимально використовувати свої можливості. За останніх 25 років ми вперше маємо таку нагоду це роботи. Ніколи наші студенти не мали нагоди такою кількістю стажуватися за кордоном. Ніколи ми не мали такого високого загального рівня освіти. Є певні проблеми, але треба дивитися на цю склянку з водою і сказати, що вона напівповна. Ми маємо взяти відповідальність за Україну, за нашу науку, за нашу культуру», - зауважив він.

Під час зустрічі народний чоловічий хор «Орфей» виконав декілька колядок, а завершили захід спільним виконанням духовного гімну «Боже Великий Єдиний».

Організатори зустрічі – НУ «Львівська політехніка» та Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

comments powered by HyperComments