Львівщина налагодить міжрегіональну співпрацю з Баварією (Німеччина)

Понеділок, 13 лютого 2017, 14:39
Йдеться про заснування та реалізацію низки спільних проектів та ініціатив у сферах економіки, самоврядування, юстиції, сільського господарства, харчової промисловості, охорони здоров’я, охорони навколишнього середовища та енергоефективності.
Львівщина налагодить міжрегіональну співпрацю з Баварією (Німеччина)

Днями у Києві відбулось Х засідання постійної українсько-баварської робочої комісії, яку очолили перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та Державний Міністр у справах Європи та регіональних відносин Баварської державної канцелярії Беата Мерк. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

Як розповіла директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Поліна Лі, Львівщина єдиною в Україні налагодить міжрегіональне співробітництво з Баварією в галузі агропромислового комплексу. 

"Заплановано обмін досвідом та експертна підтримка щодо впровадження міжнародних систем якості та безпечності харчових продуктів, підвищення кваліфікації спеціалістів аграрного сектору. Також - впровадження німецьких технологій щодо виробництва вітчизняної продукції з визначенням брендованого продукту для малих сільськогосподарських виробників та кооперативних об'єднань", - пояснила директор департаменту.
Експерти напрацювали проект нової Робочої програми постійної українсько-баварської робочої комісії на 2017/2018 роки, яка стане основою для подальшого розвитку партнерства.

Для Львівщини важливим є і той факт, що Баварія готова поділитися своїми технологіями переробки та утилізації відходів, а також новаціями у лісозаготівлі, деревообробці та використанні відходів деревини для подальшого опалення, а також досвідом у організації ефективних заходах щодо запобігання поширенню інфекцій. Крім цього, Баварія та Україна домовилися організувати спільні навчальні проекти для поліції і провести у Львові “День баварської економіки”.

comments powered by HyperComments