Національному природному парку на Львівщині “Північне Поділля” виповнилось 7 років.

Неділя, 12 лютого 2017, 15:27
Парк був створений у 2010 році для збереження особливої цінності загальноєвропейського масштабу – букових лісів, північно-східна межа ареалу яких проходить у межах Львівщини.
Національному природному парку на Львівщині “Північне Поділля” виповнилось 7 років.

10 лютого виповнилось 7 років від дня заснування національного природного парку (НПП) "Північне Поділля". Про це “Справжній Варті” повідомили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

За словами директора департаменту Руслана Гречаника, НПП "Північне Поділля" є об’єктом загальнодержавного значення, одним з основних завдань якого є створення умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах. 

"Туристи можуть поєднувати відвідування замків, монастирів, церков, музеїв з природними окрасами території парку і місцями відпочинку", - зауважив посадовець.

На території парку функціонують три еколого-пізнавальні туристичні маршрути "Триніг", "Маркіянові місця", "Святогірський", загальною протяжністю 14,5 км. А працівниками установи ведеться активна еколого-просвітницька робота в місцевих навчальних закладах.

comments powered by HyperComments