Україномовні дебютні твори нагороджуватимуть премією Міста літератури ЮНЕСКО

П'ятниця, 10 лютого 2017, 21:03
Ця премія присуджується щороку авторам за вперше опублікований твір українською мовою у попередньому календарному році, який безпосередньо передує року початку збору заявок на відзначення премією.
Україномовні дебютні твори нагороджуватимуть премією Міста літератури ЮНЕСКО

10 лютого, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили Положення про премію Міста літератури ЮНЕСКО. Про це "Справжній Варті" повідомили у прес-службі ЛМР.

“Львів – єдине місто в Україні, яке є в мережі Креативних міст ЮНЕСКО. Ми маємо титул «Місто літератури ЮНЕСКО». Минулого року ми прийняли комплексну програму «Львів - місто літератури», яка передбачає низку заходів з метою підтримки української літератури і підтримки літератури нашого міста. Власне, одним з тих заходів є присудження премії українським авторам”, - прокоментував ситуацію в.о. начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, Михайло Мороз.

Автори можуть бути і закордонними, але основний критерій — твір, написаний українською мовою.

“Передбачається, що буде за результатами розгляду журі присуджено три премії. Переможець одержить по 150 тис грн. з міського бюджету, плюс додатково буде ще, так звана, премія «Вибір читача», тобто це умовний приз глядацьких симпатій, коли за результатами онлайн-голосування, всі жителі міста і України матимуть можливість вибрати того автора, який отримає цей приз”, - додав Михайло Мороз.

Обиратиме переможців журі, яке складатиметься, окрім працівників міської ради та Офісу Міста літератури, із працівників бібліотечних систем та представників громадськості. Сама премія буде присуджуватися в грудні, до річниці, коли Львів отримав титул «Місто літератури ЮНЕСКО».

comments powered by HyperComments