У Львові після перерви запрацювало Почесне консульство Австрії (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 10 лютого 2017, 17:42
Від сьогодні Австрія знову у Львові.
У Львові після перерви запрацювало Почесне консульство Австрії (ФОТО)

Сьогодні, 10 лютого, у Львові відбулася урочиста церемонія відновлення діяльності Почесного консульства Австрії у Львові. Таке представництво дозволить поглибити економічну, соціальну та культурну співпрацю між областю та республікою Австрією.

На відкриття консульства завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, аташе з питань оборони Посольства Австрії в Україні Еріх Сімбюргер, Торговий представник Посольства Австрійської Республіки в Україні Германн Ортнер, директор Австрійського культурного форуму Андреас Карабачек, голова Львівської обласної державної адміністрації Синютка О.М., голова Львівської обласної ради Ганущин О.О., міський голова Львова Садовий А.І., представники місцевої влади,  ЗМІ та громадські діячі.

Присутня на відкритті Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер зазначила:

"Сьогодні ми відкриваємо нове приміщення Консульства Австрії в Україні. Почесні консульства є дуже важливими для Посольства Австрії, як зовнішнє відділення, як зв’язкова ланка для подальшої співпраці. На скільки важливими є почесні консульства, показує їхня кількість. Сьогодні у Львівському національному університеті імені Івана Франка у нас була конференція, присвячена 25-річчю дипломатичних відносин між Австрією і Україною. Але, звичайно, ми маємо надзвичайно довші відносини, зокрема з цією частиною України. Є ностальгія за цими давніми стосунками, але зараз вони стали базою для теперішніх відносин. І тому для нас важлива співпраця з молодими людьми, які творять майбутнє Європи", - переконана пані Герміне. 

Новим Почесним консулом став адвокат, кандидат юридичних наук, партнер, голова Західноукраїнської філії Адвокатського об’єднання Arzinger, член різноманітних професійних юридичних організацій  Мальський Маркіян Маркіянович.

"Для мене неабиякою честю є удостоїтися цього звання. Чимало років моєї адвокатської практики було присвячено саме таким аспектам як захист прав австрійських інвесторів в Україні, структуруванню українсько-австрійських корпоративних та ділових відносин, супроводу у питаннях придбання нерухомості, фінансуванні угод, еміграції тощо. Австрія є багатолітнім партнером-компаньйоном України у всіх чільних питаннях для нашої держави. Багатий досвід Австрійської республіки сьогодні як ніколи потрібний для динамічного розвитку України", - зазначив Маркіян Маркіянович. 

Почесне консульство розташоване за адресою м.Львів, вул. Г.Чупринки 6\1. Прийомні дні з понеділка по п’ятницю з 9.00 по 18.00. Телефон Почесного консульства: +38 0322 242 9696.

Додамо, що почесне консульство не наділене візовими повноваження, які виконуються безпосередньо Консульським відділом Посольства Австрії в Україні у Києві.

comments powered by HyperComments