Завдяки системі "Prozorro" у 2016 році на Львівщині зекономили 470 мільйонів, - Роман Филипів

П'ятниця, 10 лютого 2017, 18:16
Торік у Львівській області провели 3600 тендерних закупівель на загальну суму 9,5 мільярда гривень.
Завдяки системі "Prozorro" у 2016 році на Львівщині зекономили 470 мільйонів, - Роман Филипів

10 лютого відбулась нарада голови Львівської облдержадміністрації з очільниками райдержадміністрацій та місцевих рад області, на якій директор  департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів озвучив результати проведення тендерних та допорогових закупівель в електронній системі "Prozorro" у 2016 році. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

Загалом минулого року на Львівщині було здійснено 3600 тендерних закупівель на загальну суму 9,5 мільярда гривень з  економією бюджетних коштів 428,2 мільйони гривень та 11 670 допорогових закупівель на суму 2,23 мільярди грн з економією 42,6 мільйонів грн. Відтак, загальна економія склала 470, 8 мільйонів гривень.

"Загалом у районах Львівщини здійснили 742 допорогові закупівлі на суму 51, 2 мільйони гривень. Найбільше – у Яворівському районі: 113 закупівель на суму 9, 5 мільйонів гривень. Щодо міст обласного значення – тут здійснили 416 закупівель на суму 51, 7 мільйонів гривень. Найбільше – у Львові: 375 закупівель на суму 47 мільйонів гривень", - розповів Роман Филипів.

За словами директора департаменту, також 382 закупівлі здійснили структурні підрозділи ЛОДА та розпорядники бюджетних коштів, що входять у мережу цих структурних підрозділів. Що стосується інших розпорядників коштів, зокрема, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади –державних та комунальних підприємств – вони здійснили більше 10 тисяч закупівель.

"Серед найбільш вагомих критеріїв результативності системи "Prozorro" – економія бюджетних коштів та покращення конкурентного середовища", - зазначив Роман Филипів.

Також під час наради посадовець розповів, що для розпорядників коштів та учасників торгів працівники департаменту економічної політики проводять навчання, на яких пояснюють алгоритм проведення процедур закупівель в електронній системі "Prozorro" .

comments powered by HyperComments