У Львові обговорили створення належних органів управління освітою в ОТГ

П'ятниця, 10 лютого 2017, 12:21
Днями спеціалісти департаменту освіти і науки ЛОДА обговорили із керівниками двадцяти двох ОТГ процес створення та функціонування належних органів управління освітою.
У Львові обговорили створення належних органів управління освітою в ОТГ

Під час круглого столу його учасники зокрема, окреслили основні підходи та функції управління освітою в ОТГ. Важливими елементом реалізації Дорожньої карти стали пропозиції придбання і ефективного використання необхідної матеріальної бази закладами. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОДА.

Керівники ОТГ отримали рекомендації проаналізувати свою систему освіти, організаційні структури, методичні об’єднання або центри, атестаційні питання, проблеми придбання автобусів та питань ефективного використання субвенцій.

За словами директора департаменту освіти і науки ЛОДА Любомири Мандзій, завданням для об’єднаних територіальних громад має стати створення відповідної структури управління системи освіти ОТГ, укомплектованість його кадрами відповідної кваліфікації, налагоджений документальний порядок, пов'язаний з інвентаризацією прийнятого комунального майна, кадрового обліку педагогів і шкільних працівників, вирішення питань методичної підтримки та атестації, підготовки статистичних звітів, фінансового та бухгалтерського забезпечення шкіл.

"Також серед важливих стратегічних завдань - реалізація Плану мережі якісних опорних шкіл у Львівській області", - резюмувала директор департаменту.

comments powered by HyperComments