У Львові визначили перелік комунальних підприємств, що мають суспільну цінність для громади

Олег Довганик  |  Четвер, 9 лютого 2017, 23:35
Садовий каже, що усі комунальні підприємства України знаходяться під шаленим пресом
У Львові визначили перелік комунальних підприємств, що мають суспільну цінність для громади

Сьогодні під час пленарного засідання Львівської міської ради, серед додаткових питань, було прийнято ухвалу «Про затвердження переліку комунальних підприємств, що мають суспільну цінність для територіальної громади Львова». Йдеться про два теплопостачальні підприємства - ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Як доповіла директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, йдеться про можливе банкрутство двох теплопостачальних підприємств Львова.

«Зараз ми маємо нездорову ситуацію, коли НАК «Нафтогаз» України звертається до комунальних підприємств і відкриває проти них провадження. Ця ситуація викликана тим, що Кабінету міністрів України було надано доручення сформувати відповідний реєстр боржників і приступити до списання цієї заборгованості. Однак бачимо, що Кабінет Міністрів не спішить формувати такий реєстр, а максимально швидко хоче стягнути усі заборгованості. Тому, відповідно до ст.85 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», рада має право втрутитися в цю ситуацію і звернутися з клопотанням не застосовувати до суб’єкта, що має суспільну цінність, передбачені цим Законом процедури, та припинити провадження у справі банкрутства», - доповіла Гелена Пайонкевич.

«Ситуація катастрофічна. Усі комунальні підприємства України знаходяться під шаленим пресом. Комусь дуже хочеться їх забрати і перерозподілити. А я вважаю, що власне громада міста має мати вплив на комунальну інфраструктуру», - додав мер Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments