Депутати і експерти обговорили переведення Львівської ТЦ “Північна” з природного газу на інший вид палива

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 9 лютого 2017, 17:16
Також на круглому столі висловлювали пропозиції щодо використання на Львівщині альтернативних, екологічно чистих видів палива.
Депутати і експерти обговорили переведення Львівської ТЦ “Північна” з природного газу на інший вид палива

9 лютого, у Львові відбувся круглий стіл, на якому керівництво Львівської ОДА та облради, представники ЛМР, депутати та підприємці взяли участь в обговоренні щодо використання альтернативних видів палива на Львівщині та на Львівській ТЕЦ-2, зокрема. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Як зазначив голова Львівської облради Олександр Ганущин, відповідно до бюджетного кодексу, низка питань, пов’язаних із забезпеченням теплом усіх бюджетних установ, у цьому році  перекладена на плечі обласного та місцевих бюджетів. Саме тому важливою є реалізація великих теплогенеруючих установ на Львівщині, таких як ТЕЦ-2. 

“Питання енергоефективності, відновлювальної енергетики і заміщення природного газу є серед пріоритетних. Цей проект відстоювали на рівні відповідної урядової комісії, щоби залучити кредити китайського уряду для реалізації модернізації теплоцентралі і виробництва тепло- і електроенергії на основі вугілля, яке виготовляється у Львівсько-Волинському басейні. Проектна пропозиція і ТЕО розроблені, була розмова з керівництвом “Укрсинтезгаз” - компанією, яка оперує китайським кредитом у цьому напрямку”, - зазначив перший заступник голови ЛОДА, Ростислав Замлинський.

“В обласному бюджеті закладено 30 мільйонів гривень на питання, пов’язані з обласними бюджетними установами. Зусилля бізнесу і експертів мають бути скеровані, в першу чергу на великі теплогенеруючі установки, в першу чергу — у межах міст, котрі би також мали змінити технологію.  Оновлена технологія мала би мала позначитись на всьому: від якості надаваної послуги до вартості кінцевого тарифу”, - зрезюмував Олександр Ганущин. 

На обговорення було висунуто пропозицію від “Львівторфу” із розробки програми по використанню торф’яного родовища “Львівське” та пропозицію від “Українського тепла” (Київ) із використання вугілля за китайськими енерготехнологіями. Основні акценти у пропозиціях було зроблено на екологічній (ТЦ “Північна” знаходиться  на відстані 5 км від міської зони) та економічній (збереження коштів) складових.

Нагадаємо, що на модернізацію вугільних шахт у області виділили 13 мільйонів.

comments powered by HyperComments