У Львові волонтери планують видати книгу про оборону Луганського аеропорту

Четвер, 9 лютого 2017, 19:58
Волонтери благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» планують видати книгу, присвячену героїчній обороні Міжнародного аеропорту «Луганськ» у квітні-серпні 2014 року.
У Львові волонтери планують видати книгу про оборону Луганського аеропорту

Наразі волонтерами вже зафіксовано спогади і свідчення понад 50-ти безпосередніх учасників та свідків тих подій. Серед них оборонці аеропорту – військовослужбовці 80-ї, 25-ї, 1-ї танкової, 26-ї, 128-ї бригад ВСУ, 8-го окремого полку спецпризначення, підрозділів, які пробивали «Дорогу життя» до аеропорту – 24-ї бригади, батальйонів «Айдар», «Воля», «Шторм», а також волонтерів та жителів прилеглих населених пунктів. Про це повідомило видання “Трибун”.

«Історія оборони Луганського аеропорту донині залишається майже невідомою. Коли люди чують слово «аеропорт», одразу думають про ДАП. Проте оборона Луганського аеропорту, яка тривала понад 140 днів в умовах майже повного оточення, є не менш значущою. Ми вважаємо дуже важливим відкрити українцям історію цього подвигу», – зазначив координатор проекту, Сергій Глотов.

Проект реалізується на волонтерських засадах. У роботі над книгою задіяно понад 40 волонтерів з 12 міст, у тому числі з Луганщини і Донеччини. Кошти на видання книги планується зібрати за підтримки меценатів і партнерів фонду, а також за рахунок благодійних внесків громадян.

Збір матеріалів (у тому числі фотографій і відеозаписів) триватиме до 28 лютого. Організатори закликають відгукнутися усіх зацікавлених та небайдужих. 

comments powered by HyperComments