Близько 200 львів’ян пікетують міськраду

Юлія Субота  |  Четвер, 9 лютого 2017, 11:11
Серед протестувальників — мешканці Рясного, які проти сміттєсортувальної лінії та стоматологи.
Близько 200 львів’ян пікетують міськраду

9 лютого, у день пленарного засідання Львівської міської ради, стіни Ратуші пікетує близько двох сотень львів’ян.

Активісти ГО "Розвиток громади" та Цивільний корпус батальйону "Азов" вимагали від депутатів припинити ігнорувати вимоги та потреби львів`ян й погрожували перейти до радикальних дій, якщо їх й далі не слухатимуть:

"Ми стоїмо тут на сторожі вирішення сміттєвої проблеми міста. У нас хочуть зробити 5 сміттярок, а це є повністю нелегально й не погоджено з мешканцями. Ми вимагаємо діалогу з головами усіх фракцій, а представникам громадськості провинні дати слово на сесії міської ради. Також в останню ухвалу по сміттю повинна бути внесена поправка, що повинні припинитись будь-які роботи по будівництву сміттєсортувальних ліній, допоки всі вони не будуть погоджені зі всіма інспекціями.  Якщо ні - будемо оскаржувати ухвалу в суді й діяти більш радикально", - розповів "Справжній Варті" заступник голови національного корпусу Львівщини Святослав Сірий.

Окрім плакатів із вимогами не допустити другого Грибовицького сміттєзвалища, активісти принесли зі собою бочки, з яких зробили імпровізовані барабани та шини, які таки запалили, коли до них після години акції не вийшов ніхто з влади. 

 

comments powered by HyperComments