Фестивалі “Молода Галичина”, "MUZART", "Тустань" та "ЕКО-ФЕСТ" — у числі найпопулярніших на Львівщині за минулий рік, - Христина Береговська

Четвер, 9 лютого 2017, 10:36
У 2016 році на території Львівщини відбулося 56 фестивалів.
Фестивалі “Молода Галичина”, "MUZART", "Тустань" та "ЕКО-ФЕСТ" — у числі найпопулярніших на Львівщині за минулий рік, - Христина Береговська

8 лютого у Львові відбувся звіт директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христини Береговської. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами Христини Береговської,  найбільше фестивалів відбулось влітку, а їх географічна мережа охопила майже всю територію Львівщини. 

Минулоріч 32 фестивалі відбулись традиційно, а 24 започаткували лише у 2016 році. Загалом відбулося 56 фестивалів у Львівській області.

Як зазначила директор департаменту, кожен такий захід прагнули зробити візитною карткою відповідного району. Загалом туристи та мешканці області мали можливість взяти участь у історико-патріотичних, мистецьких, екологічних, кулінарних та літературно-музичних фестах.

"Серед найбільш популярних заходів – фестиваль "Молода Галичина" у м. Новояворівськ, який зібрав 100 учасників та близько 18 тисяч відвідувачів, молодіжний фестиваль "MUZART" у Бориславі, фестиваль середньовічної культури "Тустань" та "ЕКО-ФЕСТ" у Сокалі, - розповіла Христина Береговська. 

Також варто згадати і про фестиваль яворівської іграшки, фестиваль народних промислів у Бродівському замку та екофестиваль "Біля витоків Дністра" у с. Вовче на Турківщині".

comments powered by HyperComments