Молодих науковців закликають у Львові реалізовувати стартапи

Четвер, 9 лютого 2017, 02:32
Прийом заявок до участі у форумі “Інноваційна весна” стартував.
Молодих науковців закликають у Львові реалізовувати стартапи

У Львові розпочався прийом заявок на “Інноваційну весну”, відбір проектів якого відбудеться 27 лютого. Кращі проекти будуть представлені на форумі 23 травня та отримають можливість фінансування від провідних підприємців України та інших країн. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Як зазначив заступник міського голови Андрій Москаленко, однією з ключових у Львові є сфера ІТ, тому з метою пропорційного розвитку усіх сфер (хімії, фізики, біології) вирішили таким чином показати потенційним інвесторам молоді наукові кадри.

Особливістю заходу є співпраця з Міжнародним фондом Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), який забезпечить менторів (фахівців з Америки, Канади, Ізраїлю), котрі будуть готувати розробки молодих львівських науковців до комерціалізації.

Начальник управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак пояснила, що завдяки “Інноваційній весні” сподіваються залучити смарт-інвесторів, які не тільки відкривають великі заводи і наймають робітників, а й допоможуть показати науковий потенціал міста.

“У нас дійсно є великий потенціал в університетській науці, багато молодих і досвідчених науковців, які мають значні досягнення. Проте багато з них залишаються лише ідеями через відсутність фінансування, або навіть можливості презентувати свій продукт. Інвестиції в людей та інновації є пріоритетним напрямком діяльності «Western NIS Enterprise Fund». Саме тому ми раді підтримати Форум «Інноваційна весна», який, переконані, стане успішним та корисним як для науковців, так і для підприємців”, - зазначила програмний координатор «Western NIS Enterprise Fund».

Етапи підготовки до форуму: збір заявок від розробників проектів – до 26 лютого 2017 року; відбір заявок – 27 лютого 2017 року. Галузі розробок, які можуть подаватися на форум - «STEM» («science», «technology», «engineering», «mathematics»). 

Також планується, що відібрані команди і проекти матимуть роботу з менторами (до 21 квітня), 24 квітня відбудеться попередня презентація проекту, 23 травня – пройде форум технологічно базованих стартапів «Інноваційна весна.

comments powered by HyperComments