На Львівщині не йде мова про «другі Грибовичі», - Синютка

Олег Довганик  |  Середа, 8 лютого 2017, 17:58
На конкурс із вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів з утилізації ТПВ на Львівщині подалось п’ять компаній
На Львівщині не йде мова про «другі Грибовичі», - Синютка

На Львівщині закінчився прийом заявок на конкурс з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів з утилізації ТПВ на Львівщині.

Про це під час виступу перед членами громадської ради при Львівській ОДА повідомив голова Олег Синютка.

Він повідомив, що на конкурс подались п’ять компаній.

«Серед цих п’яти компаній, які подались, я точно знаю, що є одна польська та одна чеська компанія, яка серйозно розглядає питання інвестування. Тому однозначно ми будемо ставити питання не про нове сміттєзвалище, а про будівництва повноцінного комплексу із утилізації твердих побутових відходів», - сказав Синютка.

Він також зазначив, що коли область вибирала три ділянки, які були виставлені на конкурс, то розрахували на таке: на одній ділянці має бути сортувальна переробка і виготовлення палива для цементних печей, на іншій ділянці – сміттєспалювальний завод і на третій ділянці – розщеплення сміття при високих температур і переробці його на паливо.

«Тому сьогодні і завтра ми ще пропрацюємо ці пропозиції, які надійшли на конкурс. Ми оприлюднимо усі компанії, які подали пропозиції і попросимо їх дати більш точні розрахунки. Тому мова йде тільки про комплекс із утилізації і 100% - не про нове сміттєзвалище», - розповів Синютка.

Голова Львівської ОДА також зазначив, що завтра із цього питання проведе брифінг у Львівській ОДА.

comments powered by HyperComments