Садовий заявив про щоденні баталії з вивозом сміття зі Львова (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 8 лютого 2017, 14:26
На брифінгу мер міста розповів пресі про постійні труднощі з ТПВ.
Садовий заявив про щоденні баталії з вивозом сміття зі Львова (ФОТО)

Після розмови з Прем`єр-міністром України Володимиром Гройсманом мер Львова Андрій Садовий розповів на брифінгу про ситуацію з ТПВ у місті. 

"Якщо говорити про вивезення відходів з міста Львова, то сьогодні є стабільна ситуація. Але сказати, що ми маємо стабільні угоди підписані на довгий період з тими чи іншими полігонами, то цього немає. Ми маємо постійні складності кожного дня, тому що одні полігони відмовляються, шукають наші перевізними інші полігони. Це надзусилля", - зазначив Андрій Садовий.

На запитання журналістів що ж слугує затримкою у виборі інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу, мер заявив про те, що  жодна з пропозицій не була благодійною і кожен потенційний інвестор у першу чергу шукає вигоду у проекті для себе:

 "Якщо ми хочемо бачити заводи рівня, які збудовані в країнах Європейського Союзу, то повинні розуміти, що за кожну тонну відходів треба платити. У нас ціна захоронення одної тонни орієнтовно 2,5 євро, в країнах Європейського Союзу – від 40 до 180 євро за захоронення або завезення на спалювальні підприємства. Вчора це питання також проговорювалось на зустрічі з Прем’єром. Ми маємо час до часу пропозиції, але це здебільшого пропозиції, які готові продати обладнання, а людини, яка готова інвестувати кошти, при сьогоднішній тарифній політиці, поки нема".

comments powered by HyperComments