«Рясне» у Львові обіцяють змінити до непізнаваності

Вівторок, 7 лютого 2017, 17:52
У Львові в рамках проекту «Зелений район» перебуває делегація з німецького міста Фрайбург. Фахівці з Німеччини приїхали, щоб поділитися досвідом втілення у життя «зелених» технологій та енергозбереження.
«Рясне» у Львові обіцяють змінити до непізнаваності

Вчора, 6 лютого, німецька делегація зустрілася з мешканцями Рясного та активістами. За словами начальниці управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Тетяни Хабібрахманової, зацікавленість мешканців, які приходять на зустрічі і лобіюють свої будинки, є надзвичайно важливою. «Коли ми визначимось з об’єктами, напишемо проект і подамо його на фінансування німецького уряду. Це дасть можливість отримати фінансування в розмірі 7 млн грн. Також ми запросили до Львова міського голову м. Фрайбург. За результатами роботи, яка триває зараз, буде підписано меморандум про співпрацю Фрайбурга зі Львовом», - пояснила вона.

В рамках проекту планується реалізувати близько 30-ти проектів, серед яких центри дозвілля, поводження з побутовими відходами, громадські простори, енергоефективні школи, алеї та інші. За словами Клауса Гоппе, колишнього начальника відділу енергетики МРФ (м.Фрайбург), для того, аби отримати фінансування, до кінця квітня потрібно зробити заявку. ВУ разі позитивного рішення, вже у вересні можна буде стартувати перші проекти.

«Мер Фрайбурга бажає співпрацювати зі Львовом, щоб проекти, які будуть реалізовані, мали перспективу довготривалого розвитку. Вчора ми оглянули ті місця, які хочемо опрацьовувати ближчим часом. Проте ми концентруємось не лише на темі «зеленого району», але й на інших об’єктах для облаштування громадського простору. Важливо, щоб проекти, які ми реалізовуємо, було видно для всіх, щоб вони стали взірцем для подальшого розвитку в інших районах міста», – наголосив Клаус Гоппе.

comments powered by HyperComments