Росія вивозить український ліс за допомогою львівських лісгоспів, - Москаль

Вівторок, 7 лютого 2017, 11:19
Росія, щоб обійти обійти накладені на неї санкції, вивозила український ліс за кордон за допомогою львівських лісгоспів, - голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.
Росія вивозить український ліс за допомогою львівських лісгоспів, - Москаль

«Найбільше торік відправляли ліс за кордон російським фірмам під виглядом паливних дров державні лісові підприємства Львівської області», - розповів голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль у інтрев’ю «Главкому».

 «Державне агентство лісових ресурсів подало на нас 39 позовів за те, що ми затримали ліс на кордоні… Я, взагалі, вперше бачу, щоб держава судилася з державою. Державне агентство лісових ресурсів судиться з державною обласною адміністрацією», - обурився Геннадій Москаль.  За його словами, деревина, яку затримали, призначалася тільки для опалення, тому причин для таких дій закарпатської влади було достатньо. «П'ять професорів підписалося під тим, що паливні дрова можуть бути використані тільки для печі, каміна, мангала чи барбекю. Не для промисловості. А те все ж ішло на целюлозно-паперову промисловість. Та це вже інша вартість – і за перевезення, і так далі», - розповів Москаль.

Як зазначив голова Закарпатської облдержадміністрації, таким чином Росія намагається обійти накладені на неї санкції. Вона вивозить ліс до Австрії та інших країн. І лісгоспи їй у цьому сприяють. «Варто лише звернутися із запитом до прокурора Львівської області, там купу справ проти Державного агентства лісових ресурсів, за це порушено, десь на 40 вагонів судом накладено арешти, понад 70 вагонів вилучено як речові докази», - додав Москаль.

 

comments powered by HyperComments