Львівська обласна рада VS Спілка художників України: кому дістанеться Палац мистецтв (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 6 лютого 2017, 16:31
Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв" не може визначитись із власниками.
Львівська обласна рада VS Спілка художників України: кому дістанеться Палац мистецтв (ФОТО)

Сьогодні, 6 лютого, під час прес-конференції у Львові експерти обговорили доцільність нинішнього статусу Палацу мистецтв та можливу передачу його у державну власність. 

У Львівській обласній організації Національної спілки художників України переконані, що приміщення Палацу мистецтв потрібно передати у державну власність. Саме тому справа за позовом Фонду державного майна України до Львівської обласної ради і Львівської ОДА про витребування будівлі палацу не є рейдерським захопленням. У Львівській обласній раді ж переконують, що для подання позову немає правових підстав.

Координатор ГО "Гармонія та порядок" Дмитро Гудима (представляє інтереси Львівської обласної організації Національної спілки художників України) зазначив:

"У 1995 року будівлю передали у комунальну власність обласної ради. Щодо цього є розпорядження голови ОДА. Чому включили виставкові зали, на якій підставі? Нічого нема. Про цей документ ніхто не знав тривалий час, і, незважаючи на існування такого розпорядження голови ОДА, за обласною радою цей об’єкт не реєстрували. Свідоцтво про право власності було видане у 2007 році".

Проте, у начальника відділу правової і кадрової роботи Львівської обласної ради Андрія Мельника інша думка, він заявив, що дії ЛОР у цьому питанні є нічим іншим, як захистом інтересів територіальної громади.

"Постановою 1991 року Кабмін врегулював питання розподілу майна. Згідно із нею, розмежування майна між державою та областями здійснюють обласні виконавчі комітети. Відповідно до указу Президента України від 1995 року, правонаступниками обласних виконкомів є ОДА, чиї інтереси представляє голова адміністрації", - розтлумачив Мельник розпорядження голови ОДА про передачу Палацу мистецтв області.

Тож чи дасть результат звернення ЛОР до Президента та Кабміну щодо спроби незаконного захоплення приміщення комунального закладу культури Львівської обласної ради Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", що у Львові на вул. Коперника, 17, стане відомо вже ближчим часом. Поки жодна зі сторін не готова відмовитись від своєї позиції. 

comments powered by HyperComments