Команда львів’ян реалізовуватиме проект «2Inclusion» в Івано-Франківську

П'ятниця, 3 лютого 2017, 15:21
Реалізацію шведського проекту у 2016 році ініціював Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ».
Команда львів’ян реалізовуватиме проект «2Inclusion» в Івано-Франківську

5 — 6 лютого, у межах реалізації міжнародного освітнього проекту «2Inclusion», в Івано-Франківську відбудеться виїзний науково-методичний семінар «Інклюзивна освіта незрячих школярів: моделі, рішення, виклики». Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Як розповіла керівник проекту «2Inclusion» Оксана Потимко, спеціально для викладацького складу презентуватимуть комплексну модель інклюзивної освіти дітей з повною втратою зору, демонструючи алгоритм організації навчання сліпої дитини в умовах масової школи.

«Організатори приділяють увагу не теоретичним знанням, а практичним рішенням проблем, з якими зіштовхуються освітяни, навчаючи незрячого учня. Окрім цього, під час виїзних заходів членам львівської освітньої інклюзивної команди доводиться обстежувати чимало дітей за зверненням батьків, складаючи для них індивідуальний освітній маршрут. Підготовлені і супроводжувані львівською командою незрячі школярі вчаться долати труднощі поряд зі зрячими однолітками, змалку творячи власні історії успіху», - зазначила Оксана Потимко.

Проект не має регіонального обмеження і направлений на те, щоб надати практичну допомогу педагогам і закладам освіти у впровадженні інклюзивного навчання незрячих дітей в масових школах України.

Основні заходи проекту «2Inclusion» – закупівля спеціального технічного обладнання, яким облаштовують робоче місце незрячого учня залежно від року навчання в школі, виготовлення і публікація дидактичних і методичних матеріалів, адаптованих до можливостей школярів з повною втратою зору, а також проведення науково-практичних семінарів та конференцій, форумів і майстер-класів, практичних тифлотренінгів з викладачами вишів, учителями і батьками незрячих дітей.

Головна мета тенінгів і семінарів – популяризувати практичний досвід інклюзивного навчання незрячих школярів, напрацьований упродовж багатьох років прикладної роботи в галузі освіти дітей з особливими потребами.

comments powered by HyperComments