За невикористані іншими областями кошти Світового банку, на Львівщині закуплять медичне обладнання

Вівторок, 31 січня 2017, 16:44
Додаткові 95,7 мільйонів гривень зарахують у спецфонд обласного бюджету Львівщини.
За невикористані іншими областями кошти Світового банку, на Львівщині закуплять медичне обладнання

31 січня, на сесії Львівської облради було внесено зміни до показників обласного бюджету на 2017 рік. Відтак, невикористані іншими областями кошти Світового банку зараховані до спецфонду обласного бюджету Львівщини. Йдеться про 95 мільйонів 757 тисяч гривень. Про це повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Як зауважила т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, завдяки  такому рішенню, заходи, передбачені проектом Світового банку "Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області", будуть профінансовані з лютого.

За невикористані кошти передбачається придбання магнітно-резонансного томографа для обласного діагностичного онкологічного центру (38 млн грн), кольпоскопів для шести скринінгових центрів та мікроскопів всіх цитологічних лабораторій (4,5 млн грн), майже мільйон комплектів для гінекологічного обстеження усіх жінок області (7,5 млн грн) і медичне обладнання компанії Siemens (40,5 млн грн) для шести міжрайонних скринінгових центрів, а також гінекологічні крісла, операційні столи, лампи (3,2 млн грн).

Також планується скерувати 1,6 млн грн на навчання медичних працівників.

comments powered by HyperComments