“Ділянка виглядає дуже проблематично, оскільки тут і великі будівлі, і бетонні конструкції”, - Юрій Зима про Яворівську “Сірку”

Понеділок, 30 січня 2017, 22:57
Сьогодні представники виконавчих органів міської влади спільно з фахівцями попередньо оглянули земельну ділянку на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі.
“Ділянка виглядає дуже проблематично, оскільки тут і великі будівлі, і бетонні конструкції”, - Юрій Зима про Яворівську “Сірку”

30 січня, науково-експертна комісія, яку створили за розпорядженням міського голови для визначення відповідності ділянки під полігон нормативним вимогам. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Як розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак, у перший робочий день після оголошення можливості надання зазначеної ділянки під будівництво полігону і сміттєпереробного комплексу, вирішили виїхати на місце і оглянути цю ділянку: оцінити її розташування та параметри, щоб зрозуміти, як працювати далі.

“Після детального вивчення ділянки буде комплексний висновок, який публічно презентуємо”, - розповів Сергій Бабак.

Як зауважив під час попереднього огляду ділянки доцент Національного лісотехнічного університету України, кандидат технічних наук, член комісії Юрій Зима, сама ділянка виглядає дуже проблематично, оскільки тут і великі будівлі, і бетонні конструкції. 

«Потрібно провести належний гідрогеологічний переріз та інші належні пошукові дослідження. Також обов’язково має бути проект оцінки впливу на навколишнє середовище того об‘єкту, який тут буде створений», - зауважив Юрій Зима.

Перший заступник голови правління ВАТ «Гірхімпром», член комісії Григорій Гелетій під час огляду ділянки наголосив, що є три необхідні умови, для того, щоб збудувати будь-який об’єкт. Це необхідність такого об’єкту, дотримання норм і громадські слухання.

«Якщо не буде дотримано норм і усіх параметрів  – то ніхто нічого тут будувати не буде», - зазначив Григорій Гелетій.

Нагадаємо, 27 січня за результатами позачергового засідання Львівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було домовлено про виділення Львову земельної ділянки, площею 12,8 га на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі Львівської області для будівництва полігону ТПВ та сміттєпереробного комплексу.

comments powered by HyperComments