ГГ замість Головного Господаря міста

Роман Метельський  |  Понеділок, 30 січня 2017, 15:20
Заяви лідера «Самопомочі» про політичні репресії можуть викликати хіба істеричний сміх
ГГ замість Головного Господаря міста

Вже кілька днів поспіль ефір та шпальти львівських медіа роздирають повідомлення від Андрія Івановича Садового про критичну ситуацію зі сміттям у місті. Про те, як він героїчно бореться з екологічною катастрофою, що насувається на місто і може вийти на міжнародний рівень. Про те, як його «кинула» рідна держава і простягають руку сусідні держави, і як він не хоче жертвувати інтересами останньої та йти на компроміс зі совістю у питанні ситуації на Донбасі заради вирішення сміттєвого  колапсу у Львові.

І легковірні львів’яни кивають головами, мовляв – отже той Порошенко, хоче продати Україну Путіну і на шляху у нього стоїть один Андрій Іванович. Хоча чому один? Та вся славна «Самопоміч» кістьми лягає за наше краще майбутнє у парламенті.  Садовий взагалі герой, ба ні – навіть месія нашого часу! Надія нації і світоч на шляху в прекрасне майбутнє нашої країни.

І в мене теж закралися сумніви – може дійсно Андрій Іванович наша остання надія! Але саме в цей переломний для моєї свідомості  момент мав нагоду спілкуватися з білоруською групою, що саме приїхала до Львова. І геть мене вибила з колії фраза однієї білоруської блондинки: «Красивый у вас город. Мы тут прям как в Европе. А снег у вас в городе не убирают?» Мене немов би током вдарило! «Та ви знаєте, в нас тільки перед вашим приїздом була справжня снігова хуртовина і ще не встигли прибрати!» - жалюгідно виправдовувався я перед білоруською блондинкою і перед своєю совістю.

В цей момент мене пробило. Мер, котрий господарює містом другий десяток років, не зміг передбачити сміттєвого колапсу? Я вже не кажу зробити бодай якісь кроки для запобігання цієї ситуації! А питання зі снігом щороку стає несподіваним сюрпризом для комунальників! А невирішена ситуація з паркувальними зонами в місті викликає тільки взаємне роздратування між пішоходами і водіями. Не водії погані чи пішоходи агресивні – це власне міська влада не вирішує питання.

А періодичні зміни транспортних потоків і, м’яко кажучи, незрозумілі елементи дорожньо-транспортної реформи недолугих службовців, котрі викликають тільки купу емоційних слів вдячності, давно вже стали в місті справжнім стихійним лихом для його мешканців.

А заяви лідера «Самопомочі» про політичні репресії можуть викликати хіба істеричний сміх. Люди добрі, чого ж ви не зробили до цього часу Львів наближеним до ідеального містом? Чому досі хабарництво серед львівських чиновників є нормальною практикою, а рівень бюрократії зашкалює на кожному кроці. Покажіть, шановні, що ви вже зробили, окрім піарних акцій на початку свого існування. Чи це все на що ви спроможні?

Я в жодному випадку не захищаю Порошенка і не прагну принизити заслуги Андрія Івановича. Але, пан Садовий був мером і при Ющенку, і при Януковичу, і при Порошенку. І при жодному з них не вирішував питання сміття у Львові. То якого йому треба президента щоб він зміг з ним знайти спільну мову?

А може просто треба перестати бавитися в політику і, як казав колись горезвісний Азіров, починати щось робити? Бо, якщо хтось не знає, посада мера – це посада головного господарника міста, не політика, а господарника. Головного Господаря Львова.

Завтра, коли місто раптом посеред зими засипле снігом чи почне провалюватися свіжо відремонтована дорога, або підступна крига вкриє тротуари, чи навесні каналізаційні колектори не будуть справлятися з весняними водами – завжди можна сказати що президент не чує Андрія Івановича і політична воля представників «Самопомочі» не продається за порядок у місті.        

 

comments powered by HyperComments