Діти у Львові перевтілюються в постатей із життя Івана Франка

Понеділок, 30 січня 2017, 13:06
У Першому театрі відбудеться завершальний етап проекту “Фотографія, що оживає”.
Діти у Львові перевтілюються в постатей із життя Івана Франка

30 січня о 14:30 год., у львівському Першому театрі  пройде завершальний етап мистецького проекту, створеного з нагоди відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році та вшанування пам’яті Івана Франка. Про це повідомили “Справжній Варті” у прес-службі ЛМР.

Перший театр спільно з Навчально-методичним центром освіти міста Львова у рамках проекту «Театральна педагогіка» створили «Фотографію, що оживає». Основна ідея акції: львівські школярі спробують перевтілитись у історичну постать та взяти участь у сценічній фотосесії у костюмах за світлинами із життєпису Івана Франка.

“Як відомо, фотографія – це мініспектакль, де моделі – це актори, а фотограф – режисер. За допомогою таких постановок діти та підлітки разом із організаторами проекту мали гарну нагоду відтворити історичні світлини у сучасній інтерпретації, пригадати події життєвого шляху Франка. Саме це допомагає сприймати історію, літературу як дещо близьке, а не нудне та непотрібне”,- розповіли організатори.

Проект розпочався ще у грудні 2016 року, а зараз підходить до свого завершення. Далі планують створити календар та відкрити фотовиставку просто неба.

У понеділок, 30 січня, пройде остання фотосесія проекту, за якою поспостерігати зможуть усі охочі.

comments powered by HyperComments