У Львові вшанували пам’ять жертв Голокосту (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 27 січня 2017, 15:24
Сьогодні весь світ вшанувує пам’ять євреїв, загиблих у роки Голокосту.
У Львові вшанували пам’ять жертв Голокосту (ФОТО)

Сьогодні, 27 січня, біля пам’ятника жертвам львівського гетто єврейська громада Львова вшановує Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, під час якого загинуло 6 мільйонів євреїв.

До заходу долучились не лише євреї, а й небайдужа громадськість та представники влади. 

"У світі творяться недобрі речі. Зараз стало модно порушувати цивілізаційні норми, на яких ґрунтується європейська цивілізація. У світі знову вдаються до національних егоїзмів, і це дуже негативна тенденція. Перед нами постає проблема морального вибору – така ж, як у ті давні часи. Одні стають на сторону зла, бо воно сильне і домінує; інші намагаються знайти свою хату скраю з думкою, що зло омине. Але воно не оминає людей. А ще є шлях протистояння, яким можна йти, роблячи добро. Тому будьмо єдині, хоч у нас і є відмінності, але над нами один великий Бог", – зазначив Мирослав Маринович. 

"Ця трагедія, яка сталася на наших теренах – планетарного масштабу. Ще не минуло і ста років від знищення українських євреїв – а це чверть світових жертв Голокосту. Тому сьогодні маємо за обов’язок у жодному разі не допустити подібних втрат", - сказала директорка Департаменту культури, національностей та релігії ЛОДА Христина Береговська.

comments powered by HyperComments