Проблема із сміттям у Львові не носить політичного забарвлення, - Синютка

Олег Довганик  |  Середа, 25 січня 2017, 12:29
Мер Львова Андрій Садовий не зміг назвати конкретних фактів тиску на представників органів місцевого самоврядування
Проблема із сміттям у Львові не носить політичного забарвлення, - Синютка

Проблема із сміттям у Львові не носить жодного політичного забарвлення. Це питання компетенції внутрішнього господарства міста Львова та Львівської міської ради. Про це на брифінгу за підсумками обласної комісії повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Синютка наголосив, що проведення обласного штабу вчора було погоджено на рівні прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

«Сьогодні під час засідання комісії ми визначили декілька принципових речей. Перше із них – проблема із сміттям у Львові не носить політичного забарвлення, а є сферою відповідальності Львівської міської ради», - сказав Олег Синютка.

Він додав, що «на сьогодні відсутні факти звернення міської ради Львова до керівників територіальних органів влади з проханням про те, щоб сміття, яке накопичується у Львові, було вивезено на полігони Львівської області».

«Також сьогодні з’ясовано, що відсутні факти блокування чи тиску правоохоронних органів та органів влади на представників місцевого самоврядування», - сказав Синютка.

«З метою унеможливлення виникнення складної епідеміологічної ситуації, обласна комісія прийняла рішення зобов’язати керівників місцевих органів влади укласти угоди із містом Львовом та територіальними громадами, щоб вивести ті обсяги сміття, які нагромадились у Львові, на полігони у Львівській області. Граничний обсяг очищення Львова – сім днів», - додав голова Львівської ОДА.

Також обласна комісія прийняла звернення до Львівської міської ради та Кабінету Міністрів України щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. "Для цього, за участі міжнародних експертів, повинен бути виготовлений проект рекультивації та проведений конкурс на рекультивацію, а також залучені кошти міського бюджету", - пояснив Синютка.

«Для нас надзвичайно важливо вирішити проблему, яка є у Львові. Сьогодні стало очевидно, що не має жодних фактів блокування, а є тільки намагання перевести у політичну площину господарські питання міста Львова», - додав Синютка і додав, що бюджет розвитку міста Львова становить майже два мільярди гривень.

Також під головуванням першого заступника голови ОДА створена спеціальна комісія, яка щоденно засідатиме о 7:00. «Вона буде проходити під моєю координацією для повного вивезення твердих побутових відходів, які накопичені у Львові», - розповів Синютка. Власне, після цього, за словами Синютки, господарські структури міста Львова повинні приступити до виконання своїх безпосередніх обов’язків і забезпечити щоденний ритмічний вивіз сміття з міста Львова.

Додамо, що під час наради мер Львова Андрій Садовий кілька разів говорив про тиск на представників місцевих органів влади, проте конкретних фактів так і не назвав. На прохання голови ОДА Олега Синютки, оприлюднити ці факти, мер Львова лише зазначив, що цим повинні займатись правоохоронні органи.

Також під час наради Олег Синютка наголосив, що засідання обласного штабу ТЕБ і НС – це не політичний мітинг, тож якщо хтось говорить якісь речі, то повинен за них нести відповідальність.  

comments powered by HyperComments