Святкування Дня Соборності України у Львові завершилися урочистою академією

Неділя, 22 січня 2017, 20:31
У Львівській опері відбувся захід “В однім самопочутті нації”.
Святкування Дня Соборності України у Львові завершилися урочистою академією

22 січня, урочисті святкування Дня Соборності завершилися академією у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

На заході були присутні керівники Львівщини періоду 1990 — 2015 років, чинні голови області та міста, громадські діячі, духовенство, військові.

Змогу виголосити вітальне слово отримав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який торкнувся теми становлення Української держави:

"Ми вступили у рік 100-річчя української революції. Така символічна дата дає нам можливість не тільки проаналізувати минуле, але і зрозуміти сьогодення та заглянути у майбутнє, щоб наступні 100 років не були історією визвольних змагань українців, а етапом творення та врешті утвердження процвітаючої суверенної соборної Української держави з професійними, мудрими та заможними людьми”, - зазначив Олег Синютка.

Посадовець заглибився в історію та зробив висновок, що через неготовність самих українців об’єднатися і зосередити власні сили на розвитку країни, Українська держава на початку ХХ століття не змогла утриматись. 

“Якщо б агресія Росії відбулася 25 років тому, за Україну воювали б лише западенці, а тепер «бандерівцями» усвідомлюють себе і харків’яни, і дніпряни – і це найбільший результат наших 25 років незалежності”, - вважає Олег Синютка.

Очільник області також торкнувся злободенних для українців тем: боротьби за владу, творення армії, економічного зростання, міжнародної допомоги, популізму та ін.

На виконання Указу Президента України керівник області вручив державні нагороди громадським діячам, працівникам культури, науковцям, тренерам спортсменів за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.

До святкувань долучились також: народний артист України Богдан Козак, балет Ірини Мазур "Життя", український вокальний дует, лауреат премії імені Василя Стуса "Сестри Тельнюк" у складі заслужених артисток України Лесі та Галини Тельнюк і співак Назар Савко.

Завершилася академія спільним виконанням Гімну України.

comments powered by HyperComments